Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tähän useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Paljonko maksan lainasta korkoa? 

Lainan korko määräytyy yksilöllisesti. Palvelun kautta ohjataan lainahakemus eteenpäin usealle lainantarjoajalle. Jokaisella lainantarjoajalla on omat lainan korkotasot. Lainan korko siis vaihtelee eri pankeilla ja rahoituslaitoksella. Täyttämällä lainahakemuksen saat lainapäätökset nopeasti ja tiedät paljonko korkosi tulee olemaan. Voit valita parhaan lainatarjouksen. Meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa pankkien tarjoamiin korkoihin tai muihin lainaehtoihin.

Paljonko saan lainaa? 

Kauttamme voit hakea lainaa 2000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Kukin pankki käsittelee hakemuksesi ja arvioi tilanteesi perusteella, paljon se voi tarjota lainaa juuri sinulle. Eri lainantarjoajilla on  erilaisia lainatuotteita, joiden vähimmäis- ja enimmäissummat vaihtelevat.

Saanko rahat heti tilille? 

Lainantarjoaja käsittelee hakemuksesi heti kun allekirjoitukset ja mahdollisesti tarvittavat liitteet on toimitettu asianmukaisesti. Myönteisen luottopäätöksen tehtyään rahoituslaitos myös maksaa lainasi yleensä heti. Riippuen lainantarjoajasta rahojen siirtyminen tilillesi voi kestää tunneista enintään muutamaan päivään.

Kuinka nopeasti maksan lainan takaisin? 

Lainakilpailutus.fi:ssä voit valita hakemuksessasi lainan takaisinmaksuajaksi 1–15 vuotta. Se vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen. Mitä pidemmän takaisinmaksuajan valitset, sitä pienempi on kuukausieräsi. Voit etsiä sopivan lainasumman ja laina-ajan hakemuslomakkeen laskurimme avulla. Rahoituslaitokset voivat tehdä tarjouksia myös eri lainasummalle ja laina-ajalle kuin olet ajatellut.

Mitä tarkoittaa lainapäätös? 

Lainapäätös on päätös, myöntääkö lainanantaja sinulle lainaa vai ei. Lainanantajat tekevät päätöksen itsenäisesti asiakkaasta saamiensa tietojen perusteella. Päätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Lainantarjoajat voi myös tehdä päätöksen, jossa laina-aikaa tai määrää pienennetään tai lyhennetään.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko? 

Lainan kokonaiskustannukset koostuvat korosta, lainan muista kuluista, laina-ajasta ja lyhennystavasta. Korkokulut on yleensä kustannuksista merkittävin. Muita kuluja voivat olla esimerkiksi avausmaksu tai kuukausittainen tilinhoitomaksu. Nämä kulut vaihtelevat eri lainatuotteissa, pelkän nimelliskoron vertailun sijaan kannattaakin vertailla eri lainojen todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat maksut. Palvelumme esittää korkokulut selkeästi, joten kykenet vertailemaan eri tarjouksia helposti ja tehdä viisaimman valinnan.

Paljonko maksan korkoa? 

Korko on lainan hinta eli pankin ottamaa palkkio myöntämästään lainasta. Korko on paitsi lainanmyöntäjäkohtainen, niin myös yksilöllinen ja lisäksi lainan koko ja takaisinmaksuaika vaikuttavat korkoon. Lainan korko on usein sidottu vallitsevaan korkotasoon. Lainan korko määräytyy yksilöllisesti pankin tai rahoituslaitoksen mukaan. Korko selviää lainahakemusten päätösten mukaan.

Mikä on vakuudeton laina? 

Vakuudettoman lainan vakuudeksi ei tarvita muuta omaisuutta.

Mikä on kulutusluotto? 

Kulutusluotto on erilaisiin tarpeisiin käytettävää, tavallisesti hieman pienempää lainaa. Palvelumme kautta saat lainapäätöksen nopeasti ja voit silti varmistua siitä, että löydät itsellesi edullisimman lainavaihtoehdon. Kulutusluottoihin ei vaadita vakuuksia.

Minulla on luottohäiriömerkintä, saanko lainaa? 

Pankit eivät valitettavasti yleensä myönnä lainaa luottotiedottomille.